Välkommen till tbguiden.com, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.
Annonsörer

Dentaworks och SimpleSmile erbjuder båda två olika hemmakit för blekning av tänder. Vilken som passar bäst är en fråga om tycke och smak. Båda företagen erbjuder säkra och väl utprövade produkter och väl utformade blekningsprogram som bör följas för bästa resultat.

Dentaworks
Det unika med Dentaworks produkter är att de även tar bort fläckar som är i själva tänderna, inte bara de som är på ytan. Ett hemmakit innehåller hela 30 omgångar tandblekning med gel och två tandskenor. Gelen innehåller 22 % karbamidperoxid och är befriad från glycerin och trietanolamin, två annars vanliga ingredienser som visat sig har negativa biverkningar på tandkött respektive hormonbalansen i kroppen.

Förutom de produkter som behövs för själva blekningen kommer en vithetskarta med i paketet och utförlig information om produkten och hur den ska användas. Det finns även ett telefonnummer och en e-postadress för att få support vid behov med i informationsbladet. Vid behov finns refills att köpa, paket som enbart innehåller blekmedel.

Ett prisvärt alternativ till refillen är också den blekpenna som Dentaworks säljer. Den innehåller samma form av blekmedel som hemmakitet gör.

Den behandling som rekommenderas av Dentaworks för att få riktigt vita tänder är två timmar i taget i fjorton dagar. De flesta behöver inte bleka tänderna så länge för att få vackert vita tänder.

SimpleSmile
SimpleSmiles kompletta hemmakit för tandblekning kallas för startkit. Startkiten innehåller skenor, blekgel och tandvithetskarta och kommer i tre olika styrkor. Anledningen till att SimpleSmile väljer flera olika styrkor är att olika koncentrationer passar olika användare. Hos tandläkaren blandas koncentrationen utifrån de behov kunden har och inte minst utifrån kvaliteten på tändernas emalj.

Den lite svagare varianten, med 16 % karbamidperoxid, är till för de som enbart vill bleka sina tänder lite eller som vet med sig att de har en svagare emalj på sina tänder. Hemmakitet med en gel med 23 % karbamidperoxid är den normala styrkan, som passar de flesta användare. Det finns också ett kit med mer koncentrerad blekgel. Denna starkare gel innehåller hela 35 % karbamidoxid och ger ett snabbt resultat.

En behandling med blekmedel från SimpleSmile genomförs vanligen under tio dagar. För varje kit kommer olika rekommendationer på behandlingstid. Det är därför viktigt att noggrant läsa instruktionerna för kitet. Ju starkare medlet är, desto kortare ska de sitta i munnen.

Förutom hela kit säljer SimpleSmile refill-förpackningar för personer som redan har skenor och en gel som mildrar ilningarna i tänderna efter en blekning, kallad reMineral.En kommentar to “Dentaworks och SimpleSmile hemmakit”

 • Missnöjd kund:

  Varning!!!!

  Köpte Simplesmiles hemmakit.

  Jag fick en enormt stark allergisk reaktion med blåsor och sår i munnen som följd. Detta försvann inte av sig själv, utan jag fick använda antihistaminer för att avhjälpa reaktionen. Mina tänder blektes inte heller nämnvärt.

  Rekommenderas inte!!!!

  En mycket missnöjd kund

Lämna en kommentar

Vi använder cookies för våra tjänster. Genom att använda sajten godkänner du att vi använder cookies. more information