Välkommen till tbguiden.com, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.
Annonsörer

Den vanligaste metoden för tandblekning hos tandläkaren är att blekningen sker genom en kemisk process av ett blekmedel. Vid tandblekning hos en tandläkare går det att välja mellan att bleka tänderna hemma under natten eller att bleka på plats hos tandläkaren. Den kemiska tandblekningen påminner mycket om den blekning som en person själv kan göra med ett hemmakit, med skillnaden att tandläkaren doserar behandlingen utifrån individens särskilda behov.

Blekning på plats
En person som vill bleka tänderna hos tandläkaren får först en genomgång av munhygien och tandstatus hos tandläkaren. Tänderna putsas för att få bort beläggningar som kan störa resultatet. Vid blekning på plats penslas sedan ett ganska starkt blekmedel på själva tänderna och sedan får medlet verka i en kvart, tjugo minuter. Sedan avlägsnas blekmedlet. Proceduren upprepas ett par gånger tills tänderna blivit så vita som kunden önskar.

Tandläkaren lägger antingen på en gel som innehåller blekmedlet väteperoxid, eller använder sig av en blekgelé som aktiveras av en lågenergilampa som ger ett blått sken. Det blekmedel som används av tandläkaren vid blekning på plats är mycket starkare än den som används vid blekning hemma.

Blekning hemma
Efter att tänderna putsats får patienten göra ett avtryck av sina tänder i silikon. Utifrån avtrycket skapas en specialdesignad skena av plast. Den fylls sedan av kunden själv under kvällen med ett medel som innehåller blekmedlet karbamidoxid och skenorna sätts in i munnen. Skenorna får sitta i under hela natten och tas sedan ut på morgonen. Proceduren upprepas upp till fem dagar för att rätt effekt ska uppnås. Karbamidoxidet som används är mindre starkt än det blekmedel som används vid behandling hos tandläkaren, därav den långa behandlingstiden.

Fördelar
Den stora fördelen med att bleka tänderna hos en tandläkare eller en tandklinik är att såväl tänder som tandkött får sig en rejäl hälsogenomgång före ingreppet. De kan ge råd om vilken tandblekning och vilken koncentration av blekmedel som passar bäst i det individuella fallet.

Den skena som används vid behandlingen blir också helt perfekt för det individuella bettet vilket ger en jämn vithet över hela munnen. Vid blekning på plats på kliniken används en starkare koncentration av blekmedel, ofta tillsammans med värmande ljus vilket gör att behandlingen går snabbt och enkelt.

Nackdelar
Nackdelen med att bleka tänderna hos en tandläkare är framför allt kostnaden. En behandling kostar upp emot tre tusen kronor och det är riktigt dyrt med tanke på vad de hemmakit som finns på marknaden kostar. Dessa innehåller samma aktiva substanser som tandläkaren använder, om än i lägre koncentrationer.Lämna en kommentar

Vi använder cookies för våra tjänster. Genom att använda sajten godkänner du att vi använder cookies. more information