Välkommen till tbguiden.com, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.
Annonsörer

En relativt ny metod för att bleka tänderna hos tandläkaren är att använda laser. Behandlingen sker på en tandvårdsklinik som har den tekniska utrustningen för att klara av behandlingen. Lasern i sig ger ingen blekande effekt på tänderna. Istället används lasern för att värma på och därmed skynda på blekmedlets effekt. Lasermetoden är således en vidareutveckling av den kemiska tandblekningen. Poängen med att använda lasern är att processen med att få tänderna vitare går bra mycket snabbare än utan och samtidigt få ett hållbart resultat.

Så fungerar det
En tandläkare går igenom munnen och tänderna för att se att det inte finns några skador som kan påverkas av blekningsmetoden. Efter eventuell borttagning av tandsten och putsning av tänderna läggs en gel som innehåller blekmedlet väteperoxid alternativt karbamidperoxid på de tänder som kunden önskar ska bli vitare.

Tand för tand belyses sedan med en laserstråle som under ungefär femton sekunder i taget. Proceduren upprepas tills önskat resultat uppnåtts. Hela behandlingen tar cirka en och en halv timme. Sedan är allt klart och resultatet är lika hållbart som en kemisk blekning som tar upp till trettio timmar. Vitheten håller i sig i upp till fem år för den som vårdar tänderna väl efter behandlingen och har naturligt vita tänder i grunden.

Skydd av tandköttet
Innan själva behandlingen läggs en skyddande gel över tandköttet. Annars kan det finnas risk att lasern ger skador på munnens mjukdelar. Under själva behandlingen kan patienten uppleva att det ilar i tänderna. Ilningarna går nästan alltid bort senast ett par dagar efter behandlingen. Det är dock mångt färre personer som upplever ilningar i tänderna under blekningsbehandlingen med laser än med andra konventionella metoder.

Nackdelar
Nackdelen med behandlingen är att priset för behandlingen är stor. En enda behandling kostar mellan 4 000 och 6 000 kronor. Det finns inte heller några forskningsresultat som visar på att lasern skapar ett mer beständigt resultat eller att resultatet blir bättre än med enbart kemisk tandblekning.

Alternativ
Det enklaste alternativet för att minska kostnaden är att bleka tänderna kemiskt utan laser, antingen på klinik eller hemma. Det är också möjligt att blästra tänderna vita, en behandling som går under namnet Air Flow. Poleringen genomförs av en liten maskin som trycker ett salthaltigt pulver utspätt i vatten på tänderna. Pulvret innehåller även ofta karbamidperoxid, samma blekmedel som används vid kemisk blekning av tänderna. Tänderna återfår genom slipningen den naturliga grundfärgen och priset för behandlingen ligger på 500 kr och uppåt.Lämna en kommentar

Vi använder cookies för våra tjänster. Genom att använda sajten godkänner du att vi använder cookies. more information