Välkommen till tbguiden.com, tandblekningsguide på Internet. Vi recenserar och guidar dig till bättre och vitare tänder. Här finner du både produktrecensioner och mer djupgående artiklar.
Annonsörer

Tandfasader är ett sätt att få en vacker och vit tandrad genom att lägga på en ny yta på den delen av tänderna som syns utåt. Den nya ytan ser ut som en helt vanlig tandyta, bara det att den är helt fläckfri. Ytan består av ett mycket tunt skal av porslin eller ett liknande material och behandlingen kallas också för skal- eller porslinsfasader.

Nya tekniker
Dagens moderna tandfasader ger en vacker och mjuk vithet hos tanden. I en naturlig tand absorberas ljuset av tandens emalj för att sedan mjukt reflekteras tillbaka när det träffar det så kallade dentinet. Det är dentinet i tanden som är det som gör tanden vit. Det porslin som idag läggs på själva tanden släpper igenom en del ljus. Det gör att leendet ser äkta ut.

Ingreppet
När en tand ska förses med en fasad slipas en liten del av den naturliga emaljen bort från tanden. Sedan limmas fasaden fast så att tanden blir hel och snygg. Eftersom en slipning av emaljen sker går det inte sedan att ångra sig och ta bort tandfasaden. Den måste alltid finnas kvar, annars förstörs tanden. Om en porslinsfasad går sönder måste den därför bytas ut så snart som möjligt.

När passar tandfasader
Fasaderna passar vid alla typer av problem med att tänderna inte känns vita och fräscha. Det går även att skapa vackra tänder med riktigt slitna och fläckade tänder, då den naturliga ytan helt försvinner under skalet. Det är ett gott alternativ utifall att vanlig tandblekning inte räcker till. Fasaderna kan till och med dölja oregelbundenheter i tandraden som till exempel sneda tänder eller gluggar. Däremot kan inte personer som gnisslar tänder eller som har problem med hälsan i mun eller i tänderna få tandrader. Det kan inte heller personer som har en alltför tunn emaljyta på tänderna.

Tåliga
Generellt sett är porslinsfasader tåliga och hållbara. Det fungerar också som skydd mot nya fläckar, då porslinet är tåligt och ett ickeporöst material och tänderna sköts som vanligt Men det kan hända att fasaderna spricker av någon anledning. De kan också lossna. Då måste hela skalet göras om.

Bra resultat till stor kostnad
Det är mycket vanligt att artister, skådespelare och andra personer vars yrke kräver ett vackert leende sätter in tandfasader. Inte minst beror det på att tandfasader ger ett mycket gott och beständigt resultat som inte kräver någon särskild skötsel. Leendet är lika bländande vitt varje gång. Men det är också ganska dyrt. En enda tands fasad kan kosta upp emot 3 500 kr.En kommentar to “Tandfasader”

Lämna en kommentar

Vi använder cookies för våra tjänster. Genom att använda sajten godkänner du att vi använder cookies. more information